Parad där människor håller skyltar med texterna "Sällsynta diagnoser banar väg..." och "....för framtidens vård och omsorg"

Sällsynta diagnoser är inget ovanligt. Kunskapen om dem är däremot sällsynt.

Kunskapen om sällsynta diagnoser och dess konsekvenser behöver öka. Under Almedalsveckan ges möjlighet till kunskapsspridning. Anordnade av seminarier, tavelparader och teater i speakers corner har varit några av våra sällsynta nedslag i Almedalen. Planerade och oplanerade, spontana och värdefulla möten har gett inspiration. Nya möjligheter och samarbeten har generats i Almedalen.

 

Nationella Funktionen Sällsynta Diagnoser

 

 

STORT GRATTIS, världsunika Almedalsveckan 50 år! Ett fantastiskt och världsunikt forum för demokrati! Här kan vem som helst delta och uttrycka sig, vilket resulterar i fantastiska möten och synergier, som ger både verkliga och bildliga ringar på vattnet ut över havet och in i det svenska samhället. Mitt bästa minne är när Marie Härlin-Ohlander verksamhetsområdeschef för psykiatrin på Gotland förra året stod på scen hos oss, Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet, i en fullsatt lokal i Almedalsbiblioteket, och berättade hur de nu inför personcentrerad vård, något som hon först hörde talas om vid ett Almedalsseminarium vi hade 2012. Ringarna resulterade alltså här i en sluten cirkel.

Jeanette Tenggren Durkan


Visa alla hyllningar ››
Skicka in din egen hyllning ››