Tre personer, alla klädda i röda tröjor, framför Region Gotlands tält

Vi är flera som har jobbat på Region Gotlands träffpunkt på Donners plats i ganska många år nu (dock inte så länge som i 50 år, men ändå…). Vi har fått många spännande, ofta kluriga och någon gång emellanåt också överraskande frågor, här genom åren. Vi har fått träffa så många entusiastiska ”almedalsfans” vilket alltid gör oss stolta i vår roll som värd för veckan. Det kan bli intensivt emellanåt. Det är så många seminarier och så många som är här! Att Almedalsveckan ger och även kräver energi är uppenbart.

Välkomna till 50-årsjubileet! Vi ses på träffpunkten!

 

 

Ulrika Holm, kommunikationsdirektör

Region Gotland

 

Ett särskilt minne för mig var sommaren 2000. Det var den regnigaste av de 30 politikerveckor jag upplevt och själva Almedalen påminde starkt om en asiatisk risodling. Regnet stod som spön i backen vilket ledde till att den tappra skara som ändå kommit för att lyssna på talet helt enkelt kallades upp på den regnskyddade scenen. Min chef, HG Wessberg, och jag trängdes med övriga i ring kring huvudtalaren Thomas Östros, vilket gav en närhet och publikkontakt långt från senare års Almedalstal. Detta, tillsammans med hälsningsanförandet av den lokale s-företrädaren och dennes försvar av det politiska samtalet och dess betydelse, gjorde kvällen mycket minnesvärd. Och det oaktat det partipolitiska budskapet från huvudtalaren.

Var första gången med som journalist 1988 och sedan var jag med och arrangerade Industriförbundets första seminarium på onsdagen under politikerveckan (som den hette då) 1993. I programmet fick vårt arrangemang däremot inte vara med eftersom – som kommunen svarade; ”Naej Jonas, da gar inte. Det ar partiernes vecke”. Ganska kul om vi ser till hur det är i dag. Allt nog så var vi nog bland de första vid sidan om partierna som arrangerade seminarium. Och då var det inga problem att finna boende…

Jonas Cohen
Senior Advisor, Teknikföretagen


Visa alla hyllningar ››
Skicka in din egen hyllning ››

Almedalen ändras år från år, men solnedgången består!
Solnedgången i Östersjön utanför Almedalen är magisk, ser fram emot
min 22:a solnedgång i år.
Bilden är tagen med ett 400 mm objektiv, båten är ca 11 km bort (5,94 dm)

Stefan Permander
Projektbolaget

Kö till solnedgången

Mot Visby lasarett


Visa alla hyllningar ››
Skicka in din egen hyllning ››